ویروس آبله میمون را بیشتر بشناسید
اگر فکر می کنید علائمی دارید یا در تماس نزدیک با فردی مبتلا به آبله میمونی بوده، باید برای مشاوره ، آزمایش و مراقبت های پزشکی یا پزشک یا نزدیکترین مرکز خدمات سلامت مراجعه کنید.
به گزارش مرکز سلامت ستاد اجرایی فرمان امام(ره)؛ آبله میمون یک بیماری است که توسط ویروس آبله میمونی ایجاد می شود. این بیماری بین انسان و حیوان مشترک است، به این معنی که می تواند از حیوانات به انسان سرایت کند و همچنین از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
چرا به این بیماری آبله میمون می گویند؟
علت انتخاب نام آبله میمونی برای این بیماری است که اولین بار در سال ١٩۵٨ در میان میمون های که برای تحقیقات و پژوهش نگهداری می شدند شناسایی شد. این بیماری اولین بار در سال ١٩٧٠ در انسان شناسایی گردید.
علائم آبله میمون چیست؟
علائم آبله میمونی معمولا شامل؛ تب، سردرد شدید، دردهای عضلانی، کمردرد، ضعف، تورم غدد لنفاوی ، بثوارات پوستی است.
بثوارات پوستی معمولا در عرض یک تا سه روز پس از شروع تب آشکار می شوند. تاولهای ممکن است صاف یا کمی برجسته باشند، با ماسغ شفاف یا زرد پر شده و سپس پوسته و خشک شده و بریزند. تعداد تاولها در یک فرد می تواند از چند عدد تا چند هزار متغیر باشد.
بثوارات روی صورت ، کف دست ها و کف پا، دهان، اندام تناسلی و چشم بروز نماید. بهبودی علائم معمولا بین دو تا چهار هفته طول می کشد و در اکثر موارد بدون درمان خود به خود از بین می روند.
آیا افراد ممکن است از آبله میمونی بمیرند؟
در بیشتر موارد ، علائم آبله میمونی به خودی خود در عرض چند هفته از بین می رود، اما در برخی افراد می تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود. نوزادان ، کودکان و افراد مبتلا به نقص ایمنی زمینه ای ممکن است در معرض خطر علائم جدی تر و مرگ ناشی از آبله میمونی باشند: در کشور های بومی ( آفریقای مرکزی و غربی ) حدود ٣ تا ۶ درصد مرگ در مبتلایان گزارش شده است که اغلب در کودکان یا افرادی بوده است که دچار بیماری های زمینه ای دیگری بوده اند.
عوارض موارد شدید ابله میمون: شامل عفونت های پوستی ، عفونت ریه، التهاب مغزی و عفونت های چشمی است که میتواند منجر به از دست دادن بینایی شود.
بیماری ابله میمونی چگونه به انسان انتقال می یابد؟
١:انتقال انسان به انسان: از طریق تماس مستقیم با ضایعات پوستی عفونی یا مخاطی از طریق قطرات و ترشحات تنفسی و احتمالا آئروسل های کوتاه برد که نیاز به تماس نزدیک طولانی مدت دارند. حین بارداری از طریق جفت از مادر به جنین یا حین زایمان و یا با تماس نزدیک پس از زایمان از مادر به نوزاد
٢: انتقال از محیط آلوده به انسان: تماس با مواد یا اشیایی که در تماس با ترشحات عفونی بیماران آلوده به ویروس شده است نظیر لباس با ملافه های الوده ، بانداژ و پانسمان الودع و ظروف آلوده
٣: انتقال از حیوان به انسان: (از طریق تماس مستقیم و غیر مستقیم ) تماس مستقیم یا خوت، مایعات بدن، ضایعات پوستی یا مخاطی حیوانات آلوده خوردن گوشت خام یا کاملا پخته نشده و سایر محصولات حیوانی حیوانات آلوده، گاز گرفتن یا چنگ زدن و ایجاد خراش توسط حیوانات آلوده، استفاده از محصولات ساخته شده از حیوانات آلوده لمس و یا حمل حیوانات آلوده یا مرده.
اگر شک کنیم که ممکن است به آبله میمونی مبتلا باشیم، باید چکار کنیم؟
اگر فکر می کنید علائمی دارید یا در تماس نزدیک با فردی مبتلا به آبله میمونی بوده، باید برای مشاوره ، آزمایش و مراقبت های پزشکی یا پزشک یا نزدیکترین مرکز خدمات سلامت مراجعه کنید. در صورت امکان خود را ایزوله کنید و از تماس نزدیک با دیگران خودداری کنید. به طور مرتب دست ها را با اب و صابون بشویید و یا با محلول های حاوی الکی ضد عفونی کنید.
انتهای پیام/